Mijn trouwe fans :

zaterdag 31 maart 2012

Terug een nieuwe uitdaging.. koken voor en op HOOG niveau!

Zoals de meeste onder jullie mij kennen...
Ik wil de lat altijd een (beetje) hoger leggen.
Morgen hoog bezoek...
ik zal uit mijn pijp moeten komen.


Laten we starten met boodschappen doen...
voor het regenen gaat.


Er staat hevig stormwind.




De Japanners aan de overkant gingen snel vooruit vandaag ;o)




Alles ging tegen de vlakte..


Fietsen was niet simpel :o(




















Binnenkort Cherry Blossom in Japan.
Dat is FEESTEN in het park.


De lagere in rang moet vroeg in de morgen naar het park om er een tapijt uit te rollen en te bewaken tot 's avond de hoogste in rang komt.
Er wordt gepicknickt en ??
Sake gedronken!


Ik heb onze CEO een rode loper beloofd ;o@




Het wordt prachtig straks met al die Japanse kerselaars in volle bloei.












Wat dacht je van een stukje Kobe Beef? 





Kobe beef wordt beschouwd als de foie gras onder het rundsvlees.
De prijs van een lendestuk of haas van een kilo kan al snel oplopen tot zo’n 1.000 euro.
Het vet bijna net zo prominent aanwezig als het vlees zelf.
Dit is echter goed, omdat het onverzadigd vet is.
Maar waarom is dit vlees zo speciaal?
De runderen (Wagyu) worden dagelijks gemasseerd en gevoed met biologische granen, Japans bier en zelfs sakepulp onder het genot van de rustgevende klanken van klassieke muziek.

Het sappige vlees smelt-in-je-mond als boter ;op

Het vlees is echter niet gemakkelijk te bereiden, daarvoor moet je wel wat culinaire kennis bezitten. Een gewoon biefstukje is voor velen al een hele kunst dit lekker klaar te maken, maar voor Kobe beef is dit een kunst met een grote ‘K’. Door de hoge vet-vleesverhouding krijgt het vlees zijn rijke smaak en als het vet wegsmelt, is het vlees te lang gebakken en zal het niet lekker meer smaken.

Oeps!! We zullen dat maar eerst even zelf uit proberen, voordat we dat voor onze gasten doen.

Of liever mosseltjes?



Ja je ziet het goed !

3,51 Euro voor een 5-tal mosselen :o@





 Door de week mis ik mijn wagen niet maar..
tijdens het winkelen wel :o(


Ik ben terug geladen als een ezeltje














Nog wat lekkere wijnen uitkiezen..




En voor de vergeten boodschappen hebben we de FamilyMart.


Ik heb er 3 op 100 meter afstand van mijn appartement.










Raad eens welke nationaliteit mijn gasten hebben..




Een beetje opwarmen voor morgen met het maken van een spaghetti...


Mijn keuken was een slagveld.


Zal dat morgen een beetje eleganter mogen doen met de gasten :o(






OPGERUIMD


staat


NETJES!












We gaan nog een filmpje kijken en ...
vroeg slapen want het was vorige nacht
 terug een slapeloze nacht.
Ze zijn nog STEEDS aan het werken voor mijn deur :o(





Geen opmerkingen:

Een reactie posten