Mijn trouwe fans :

vrijdag 20 juli 2012

De afscheidsmarathon is begonnen...

Het was deze week al de week van "de laatste"

De laatste managers meeting...
De laatste sales meeting...

Ook de afscheiddinertjes zijn begonnen..


We gingen met de managers lekker tafelen bij de Italiaan.






De ster van de avond ..

maar ook één van de grote sterren
van het Search & Selection team
in Japan is...



de altijd denkende
Higunchi-san

Alias "Master Yoda"



De volgende dag hadden we terug een feestje...
en raar maar waar ....
we gingen terug bij een Italiaan eten maar...
dit keer was het een ander niveau..


TOP-niveau!


Toen we net op dreef kwamen...




 draaide ze de steen :o(





OEPS!
We zien veel BLAUW 
in de straat...

Als dat maar goed komt?







We hadden TOTAAL nog geen zin om naar huis te gaan dus...


gingen we het nachtleven verkennen in Roppongi.












Nee hoor geen massatoerisme in Hard Rock café maar...


een klein tentje "The Train Bar"




























Waarom zouden ze deze bar zo noemen?


Ik heb een hekel aan treinen en dat moet Miyuki nu al weten dus....


vlug een andere bar opzoeken!
































With a little help from my friends...

vonden we deze 
leuke Soul bar...

onder de grond.






Super symphatieke Japaners met ...

kennis van de Engelse taal.

Eindelijk een leuke babbel 

ZONDER tolk!!
















Mijn uitdaging was de soul zangeres live te laten zingen...want ze mag normaliter niet in 't publiek optreden zonder haar manager...


Natuurlijk ging ze door de knieën
voor dat arme Belgisch meisje dat zo van Soul houdt en straks terug naar België moet... YES!!



We hebben samen de krantenkoppen gehaald!




In onze korte droom...

Want de dag was lang en..
de nacht was kort :o(




Maar we blijven trainen J.D. en...


pillen slikken want 
straks in België kunnen 
ze allemaal véél meer 
drinken dan die Japanners hier.




Waarom kunnen Japanners niet tegen alcohol ?

Levercellen zetten de alcohol uit een glas rode wijn, een pintje bier of een borrel whisky eerst om in acetaldehyde en vervolgens in azijnzuur.
De meerderheid van de Japanners draagt in hun ADH2-gen, dat codeert voor het b-eiwit, een variatie die bijna nooit bij westerlingen voorkomt. 
Het Aziatische enzym versnelt de omzetting van de ethanol naar het acetaldehyde met een factor honderd ten opzichte van de westerse variant.

In de tweede plaats draagt vijftig procent van de Japanners een mutatie in het ALDH2-gen, het gen voor het andere belangrijke alcoholverwerkende enzym. De werkzame vorm ervan bestaat uit een tetrameer: vier ALDH2-eiwitketens moeten samenklonteren alvorens het functioneel is. Als één of meer van die subeenheden een andere vorm heeft vanwege een mutatie, dan verliest het enzym zijn functie.
Vele Japanners hebben dus twee keer pech: ze maken het acetaldehyde sneller aan en verwerken het trager. Precies de opstapeling van het aldehyde veroorzaakt de dronkemanssymptomen.

Gelukkig ben ik geen Japanner....
anders ....















Geen opmerkingen:

Een reactie posten